Eskilstuna Simklubb

Eskilstuna Simklubb (ESK) bildades i januari 2011 och är resultatet av en sammanslagning av Eskilstuna Simsällskap och Tunafors Sportklubbs Simsektion, två simföreningar med anor från tidigt nittonhundratal. Idag består föreningen av över 1 250 medlemmar varav ca 90 procent varit aktiva i olika grupper under året och 10 procent har bestått av styrelse, funktionärer, tränare och stödmedlemmar, jämnt fördelat mellan pojkar/män respektive flickor/kvinnor.

Vi har över 50 st simtränare och bedriver simskola och simträning för barn, ungdom och vuxna. I ökande skala även simhopp för barn och ungdomar, Öppet vatten och Masters. Under 2016 har vi även påbörjat Livräddning som tränings- och tävlingsform. Vår verksamhet bygger på SSF:s utvecklingsmodell i 8 steg – Simlinjen – från 0 år till hela livet. Det är en kunskapsplattform baserad på internationell och nationell idrottsforskning och praktisk erfarenhet. Vår styrka är vår breddsatsning på simkunnighet och simidrott som ska vara tillgänglig och välkomnande för alla med olika mål och ambitionsnivå. Under 2016 har vi nu uppnått en betydande utveckling av många av unga simmares nivå till att även intensifiera kommande års elitsatsning.

Förutom löpande verksamhet, den dagliga simträningen, deltar föreningen i ett antal tävlingar runt om i landet. Vidare omfattar klubbens verksamhet arrangörskapet som under ett år består av 2-3 distriktstävlingar, 4-5 interna tävlingar, en serie av simhoppstävlingar, samt 3 egna nationella inbjudningstävlingar: ICA Maxi Simcup och Mix Megapol Simcup, Sparbanken Rekarne Simcup. För 2017 har ESK dessutom fått förtroende av Svenska Simförbundet att arrangera följande svenska mästerskapstävlingar: Masters-SM (25m), Sum Sim Riks (25m), samt Rikshopp.

Tävlingarna är festliga tillfällen vilka fungerar som en sporre för de aktiva simmarna. Tävlingarna är också trevliga tillfällen då föräldrar får chansen att träffa varandra, runt ett gemensamt intresse, sina barn. Dessutom står ESK:s aktiva arrangörskap och föräldrarnas arrangemang för en kritisk del av föreningens ekonomi, vilket är viktigt att komma ihåg.

Eskilstuna Simklubb, Styrelsen

ESK svart på vitt             sisu

Uppdaterad: 2017-02-15 08:07
Skribent: Christoffer Andersson