Hoppa till sidans innehåll

Mikael Eriksson ny talangutvecklingsansvarig för svensk simning

2017-09-22 14:10
Mikael Eriksson kommer från och med den 1 november att anställas i den nya rollen som Talangutvecklingsansvarig för svensk simning.
  • Uppdaterad: 2018-07-03 11:16

Mikael Eriksson kommer från och med den 1 november att anställas i den nya rollen som Talangutvecklingsansvarig för svensk simning.
Han kommer att kombinera sin halvtidstjänst inom Svensk Simidrott med sitt arbete som chefstränare i Eskilstuna Simklubb.
 
Mikael har en lång tränarerfarenhet bakom sig och kommer närmst från ett chefstränarjobb i Wisby Simsällskap där han arbetade i fyra år. Dessförinnan arbetade Mikael 19 år i Upsala Simsällskap.
Förutom operativt ansvarig för simningens talangutvecklingsprogram med fokus på ungdom och junior kommer Mikael även vara delaktig i olika utvecklingsprojekt samt stöd avseende elitidrott och studier, i första hand NIU och RIG.
 
- Mikaels tränarerfarenhet på alla nivåer, från ungdomssimning till Olympiska Spel och hans arbete med såväl ungdom-, junior- och seniorlandslaget gör att vi är mycket glada
att kunna knyta honom till simningens organisation, säger Ulrika Sandmark, Sportchef/Förbundskapten.
 
Tillsammans med Ulrika Sandmark, Johan Wallberg och Carl Jenner kommer Mikael ingå i ledingsteamet för svensk simning med fokus mot kommande två OS.

- Eskilstuna Simklubb får genom detta en unik möjlighet att genom Mikaels arbete som Talangutvecklingsansvarig för svensk simning kunna ta del av ideér och arbetssätt med Sveriges bästa ungdomar och juniorer och anpassa det till en modell som fungerar på Eskilstuna Simklubb, säger Christer Magnusson, ordförande i Eskilstuna Simklubb.

Skribent: Lina Rosvall
Epost: Adressen Gömd

Kontakta oss

_____________________

HUVUDSPONSORER

         

_____________________

SPONSORER & SAMARBETSPARTNERS

 

Freker2     

  

 

Under mina besök i Eskilstuna bor jag gärna på Comfort Hotel! /Thomas Jansson, fd förbundskapten och mentor för Eskilstuna Simklubb

 


GILLA OSS PÅ FACEBOOK

___________________________

SoH

82 882 kr simmades in under

Swim of Hope 2016 varav hälften

gick till Barncancerfonde.

Exrtra stort tack till företagen

nedan som sponsrade med 2 000 kr

eller mer.

 

Postadress:
Eskilstuna SK - Simidrott
Verkstadsgatan 5
63342 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 0
E-post: This is a mailto link

Se all info