Mikael Eriksson ny talangutvecklingsansvarig för svensk simning

2017-09-22 14:10
Mikael Eriksson kommer från och med den 1 november att anställas i den nya rollen som Talangutvecklingsansvarig för svensk simning.
  • Uppdaterad: 2017-11-17 09:36

Han kommer att kombinera sin halvtidstjänst inom Svensk Simidrott med sitt arbete som chefstränare i Eskilstuna Simklubb.

Mikael har en lång tränarerfarenhet bakom sig och kommer närmst från ett chefstränarjobb i Wisby Simsällskap där han arbetade i fyra år. Dessförinnan arbetade Mikael 19 år i Upsala Simsällskap.
Förutom operativt ansvarig för simningens talangutvecklingsprogram med fokus på ungdom och junior kommer Mikael även vara delaktig i olika utvecklingsprojekt samt stöd avseende elitidrott och studier, i första hand NIU och RIG.

- Mikaels tränarerfarenhet på alla nivåer, från ungdomssimning till Olympiska Spel och hans arbete med såväl ungdom-, junior- och seniorlandslaget gör att vi är mycket glada
att kunna knyta honom till simningens organisation, säger Ulrika Sandmark, Sportchef/Förbundskapten.

Tillsammans med Ulrika Sandmark, Johan Wallberg och Carl Jenner kommer Mikael ingå i ledingsteamet för svensk simning med fokus mot kommande två OS.

- Eskilstuna Simklubb får genom detta en unik möjlighet att genom Mikaels arbete som Talangutvecklingsansvarig för svensk simning kunna ta del av ideér och arbetssätt med Sveriges bästa ungdomar och juniorer och anpassa det till en modell som fungerar på Eskilstuna Simklubb, säger Christer Magnusson, ordförande i Eskilstuna Simklubb.