Simskola

Hela ESK:s verksamhet inklusive simskolan följer Svenska Simförbundets utvecklingsstege "Simlinjen".

Simlinjen är Svensk simnings utvecklingstrappa och är framtagen som ett verktyg för att hjälpa föreningar att arbeta för en optimal och långsiktig utveckling av sina simmare, baserat på erfarenhet, forskning, framtidsanalys och internationella modeller.

Simlinjen består av åtta utvecklingsstadier och fungerar som ett pedagogiskt verktyg för planering av en simmares långsiktiga karriär, oavsett om inriktning görs mot elitidrott eller motion och hälsa.

Simlinjen hjälper er att utveckla individen så långt det är möjligt, både ur ett hälso- och elitperspektiv. Genom tydliga riktlinjer och innehåll för varje utvecklingsstadium utgör Simlinjen ett verktyg och stöd på vägen för att verka för svensk simnings framtida utveckling både när det gäller tillväxt av simmare, tränare samt föreningsstruktur.

Du kan läsa mer om den här.

Uppdaterad: 09 FEB 2018 12:53