Baddaren

Här finns information om Baddargrupperna

Simmarna i Baddargrupperna är nybörjare och tränar i en mindre bassäng med grunt vatten.
Ålder: Från 4 år.

För att få flytta till nästa nivå som är Sköldpaddan ska alla tre märkena ha klarats av, eller att motsvarande kunskaper ska ha uppnåtts.

Målsättningen är att klara Baddarmärkena.

Baddaren Grön:

Doppa: Märkestagaren skall doppa hakan och båda öronen fem gånger.

Bubbla: Märkestagaren skall andas in, hålla andan och blåsa ut i vattenytan med hakan i vattnet, alternativt blåsa en pingisboll i vattenytan. Upprepas fem gånger.

Baddaren Blå:

Doppa: Märkestagaren skall doppa huvudet under vattnet fem gånger.

Bubbla: Märkestagaren skall andas in, hålla andan och blåsa ut under vattnet. Upprepas fem gånger.

Glida: Glid i vattnet 5 sekunder med framsträckta och raka armar, ansiktet skall vara under vattenytan. Frånskjut får göras och provet kan utföras där märkestagaren bottnar. Upprepas fem gånger.

Baddaren Gul:        dress3

Hoppa: Märkestagaren skall hoppa i från kant eller brygga på djupt vatten fem gånger.

Bubbla: Märkestagaren skall andas in, hålla andan och blåsa ut under vattnet. Upprepas fem gånger på djupt vatten.

Glida: Glid i vattnet 5 sekunder med framsträckta och raka armar, ansiktet skall vara under vattenytan. Frånskjut får göras och provet skall utföras där märkestagaren inte bottnar. Upprepas fem gånger.

Uppdaterad: 12 JUN 2017 15:33 Skribent: Lina Rosvall

Klicka på bilden för att komma till hemsidan för Masters-SM

______________

Klubbshop, klicka på TYR-loggan