Hoppa till sidans innehåll

Brons för Ebbe på USM

31 MAJ 2019 21:44
Stark comeback för Ebbe
  • Skapad: 31 MAJ 2019 21:44

För ett år sedan tävlade Ebbe, 13 år, ungdoms-SM i simhopp från en meter, tre meter och fem meter. Detta trots att det inte ens finns fem meter att träna ifrån på Munktellbadet i Eskilstuna. Det var en lyckad tävling på många sätt som bland annat innebar personligt rekord och en förstaplacering på en meter.

Ebbe såg fram emot en fortsatt simhoppsatsning men bröt armen på studsmattan hemma i trädgården. Benbrottet innebar ett långt avbrott från träningen då han inte kunde vara i badhusmiljön på grund av det fuktiga klimatet. Istället tränande han styrketräning och rörlighet till stor del på egen hand. Tuff påfrestning för en 13-åring. I slutet av november var Ebbe igång igen och siktet var inställt på vårens tävlingsprogram. Dock ville det sig så illa att han ramlade i skidbacken i början av januari och armen gick av på nytt.

Trots dessa motgångar som givetvis innebar att motivationen dalade periodvis tränade Ebbe envist vidare. Den 25e april kunde han börja träna igenom och nu, i slutet av maj, var det Ungdoms-SM igen.

Den här gången tävlade Ebbe enbart på en meter då han ännu inte vill utsätta armen för mer påfrestningar. Hans insats i tävlingen innebar personligt rekord med en poäng från året innan, och den fina poängen, 273, 35, räckte till ett brons.

 

En makalöst fin insats av Ebbe och oerhört starkt av en 13-åring (!) att ta sig igenom två tuffa skadeperioder i rad.

 -jag tycker att det gick väldigt bra och det var kul. I början var jag jättenervös, men det släppte efter ett tag. Tyvärr missade jag lite på ett hopp jag brukar sätta, reflekterar Ebbe. 

Framförallt var det kul att de svåra hoppen en och en halv volt med hel skruv samt en och en halv baklängesvolt satt så fint.

 

Det är precis den karaktären vi vill uppmuntra, säger tränaren, Love Swartz, och fortsätter: Att hantera motgångar på det där viset och aldrig ge upp, det är en egenskap som räcker längre än medaljer och poäng i det långa loppet - även om resultatet i det här läget är en fin belöning.

 Nu hoppas vi på en skadefri sommar och höst där Ebbes nästa utmaning blir tävlingen Diving Lund.

Skribent: Erika Meeker
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Eskilstuna SK - Simidrott
Verkstadsgatan 5
63342 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 0
E-post: This is a mailto link

Se all info