Tävlingspolicy

Tävlingspolicy för Eskilstuna Simklubb

(Styrelsen i Eskilstuna Simklubb, reviderad 2018-01-31)

TÄVLINGSINFORMATION

• Alla simidrottare får en gruppbaserad tävlingsplanering per mail inför varje termin. Detaljerad information om varje tävling läggs även ut på hemsidan under ”Aktuella tävlingar” i god tid.

TÄVLINGSANMÄLAN

• Föräldrarna måste hjälpa sina barn att hålla ordning på vilka tävlingar de kan vara med på.
  • Ytterligare information om kommande tävling finns på hemsidan, inklusive anmälningsrutin och med datum för när betalning av tävlingsavgiften ska vara ESK tillhanda.
  • Tävlingsavgiften ska vara betald innan utsatt datum via klubbens bokningssida. Endast de simidrottare som har betalt tävlingsavgiften kommer att anmälas till tävlingen. I de fall där avgiften ska betalas till klubbens BG, skriv alltid simidrottarens namn och tävlingsnamnet som meddelande vid inbetalning.
  • Eventuella allergier meddelas kansliet i samband med anmälan.
  • Vid våra egna tävlingar betalas ingen avgift förutom vid de tävlingar där förbunden (Svenska eller Mellansvenska) fakturerar oss för våra egna simidrottare (ex. Vårsimiaden, Sum-Sim Reg, DM/JDM).

TÄVLINGSAVGIFTER

• 100 kr per pass och 150 kr för ”långpass” d.v.s. ett pass med längre paus.
  • 250 kr för heldag, dvs två pass inklusive lunch som bokas automatisk till alla som tävlar fm och em.
  • 600 kr för en helg, d.v.s. fyra pass inklusive alla måltider på plats och övernattning i skolsal (hårt underlag). Om simidrottaren inte övernattar gäller avgift per heldag.
    OBS! Avgiften kan ändras om priset för övernattning blir dyrare beroende på vilken typ av boende som erbjuds och vad det finns för måltidsalternativ.
  • För tävlingar där avresan sker redan på fredagen är avgiften 800 kr för hela helgen.
  • I de fall klubben anordnar gemensam transport i form av buss, minibuss, eller tåg till tävlingsorten så tillkommer en extra transportavgift för alla anmälda deltagare utan undantag.
  • Deltagaravgifter för större internationella tävlingar i och utanför Sverige bekostas med 100 % av simidrottaren själv om klubben inte beslutar att subventionera en viss del (gäller ej landslagsuppdrag).
  • Mästerskapstävlingar (SM/JSM/SUM-SIM/USM) subventioneras helt av klubben.
  • För Masterstävlingar betalas självkostnadspris för allt (d.v.s. transport, startavgifter, mat och logi) om klubben inte beslutar att subventionera en viss del.

FÖRHINDER OCH AVGIFTER

• Blir simidrottaren sjuk eller får förhinder måste det meddelas så fort som möjligt till ansvarig tränare för att undvika eventuella straffavgifter (t.ex. tom bana p.g.a. missad strykning).
  • Simidrottare som har anmält sig till tävling och sen inte kan delta, oavsett anledning till förhindret, får betala hela den faktiska avgiften, t.ex. alla starter och eventuell mat och logi som har bokats. D.v.s. att betald anmälningsavgift återbetalas INTE till simidrottaren.

SKJUTS

• Vi har obligatorisk gemensam avresa.
  • Om klubben inte anordnar gemensam transport, ansvarar föräldrar förOm man av någon anledning åker direkt till tävlingsorten måste detta alltid meddelas.
    •  att sina barn kommer till och från tävlingsorten.
    •  sina barns transport mellan logi och simhall på andra tävlingsorter.
  • Vi uppmanar till samåkning ur miljösynpunkt samt hänvisar till klubbens trafikpolicy.

MÄSTERSKAPSTÄVLINGAR (SM/JSM/SUM-SIM/USM)

• Deltagare måste vara uttagen enligt gällande kriterier. Inga reserver åker med.
  • Extralopp bekostas av simidrottaren själv.

Uppdaterad: 06 FEB 2018 12:46 Skribent: Christian Brand