SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilstuna Simklubb
Vår vision: Ett Eskilstuna där alla kan simma
Simskola

Baddaren

 

BADDAREN & PÄRON

 

För dig som är lite yngre och är med i simskolan för första gången. Här är en förälder och barn ett team som med hjälp av simläraren utmanar barnet och förälderns kunskapsnivå. Därför kan både du som tar dina första kliv i vattnet och du som redan kan simma vara med här. Lektionerna hålls i en av multibassängerna à 30 minuter. Undervisningen sker utan medtagna flythjälpmedel.

 

Förkunskaper: Inga förkunskaper. Ålder 3-4 år.

Mål: Individuella målsättningar efter barnets förkunskaper.

 

 

BADDAREN

 

För dig som är med i simskolan för första gången. Här tar vi de första stegen mot riktig vattenvana. Vi bubblar, glider och hoppar i vattnet. Lektionerna hålls i en av multibassängerna à 30 minuter.

 

Förkunskaper: Inga förkunskaper. Från året du fyller 5 år.

Mål: Klara märkena Baddaren Grön och Blå. Doppa hakan och huvudet, bubbla i vattnet, glida i horisontellt läge samt hämta föremål från botten med huvudet under vattnet.

Baddaren Grön
Baddaren Grön:       

Doppa: Märkestagaren skall doppa hakan och båda öronen fem gånger.

Bubbla: Märkestagaren skall andas in, hålla andan och blåsa ut i vattenytan med hakan i vattnet, alternativt blåsa en pingisboll i vattenytan. Upprepas fem gånger.


Baddaren Blå

Baddaren Blå:         

Doppa: Märkestagaren skall doppa huvudet under vattnet fem gånger.

Bubbla: Märkestagaren skall andas in, hålla andan och blåsa ut under vattnet. Upprepas fem gånger.

Glida: Glid i vattnet 5 sekunder med framsträckta och raka armar, ansiktet skall vara under vattenytan. Frånskjut får göras och provet kan utföras där märkestagaren bottnar. Upprepas fem gånger.

Baddaren Gul

Baddaren Gul:        

Hoppa: Märkestagaren skall hoppa i från kant eller brygga på djupt vatten fem gånger.

Bubbla: Märkestagaren skall andas in, hålla andan och blåsa ut under vattnet. Upprepas fem gånger på djupt vatten.

Glida: Glid i vattnet 5 sekunder med framsträckta och raka armar, ansiktet skall vara under vattenytan. Frånskjut får göras och provet skall utföras där märkestagaren inte bottnar. Upprepas fem gånger.

 
Huvudsponsor
Boka simskola här!
Våra sponsorer
Våra samarbetspartner