SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilstuna Simklubb
Vår vision: Ett Eskilstuna där alla kan simma
Simskola

Pingvinen Silver & Guld

 

PINGVINEN SILVER

 

Vi fortsätter öva på grundläggande arm- och benrörelser i de fyra simsätten samt börjar öva på andning i bröstsim för att kunna förflytta oss längre i vattnet. Lektionerna hålls i en av multibassängerna à 30 minuter.

 

Förkunskaper: Kriterierna för Sköldpaddan och Bläckfisken, samt att kunna hämta föremål från botten med båda armar och huvudet under ytan.

Mål: Klara märket Pingvinen Silver. Simma 10m av ett valfritt simsätt, flyta 10 sekunder, hoppa från kant och hämta föremål på botten med båda händer och huvudet under ytan. Utöver det kan vi simma 10m benspark av alla simsätt och 10m ryggsim med armrörelser.

 

 

PINGVINEN GULD

 

Här introduceras simmaren till djupare vatten då vi efter ibland sänker botten i bassängen. Simmaren introduceras till crawlandning, fjärilsarmtag och vi fortsätter öva på andning i bröstsim. Lektionen hålls i en av multibassängerna à 30 minuter.

 

Förkunskaper: Kriterier för Pingvinen Silver samt 10 m benspark av alla simsätt.

Mål: Klara märket Pingvinen Guld samt hämta föremål från botten i djupare vatten. Vi kan också simma 10m av alla simsätt och andas i enlighet med simsättet.

Pingvinen silver
Simma 10 meter valfritt simsätt på grunt vatten. De 10 metrarna ska vara ett regelrätt simsätt, crawl eller ryggsim. Flyta tio sekunder på grunt vatten. Hoppa från kant eller brygga på grunt vatten Doppa hämta föremål på botten med båda händerna, huvudet ska doppas när föremålet hämtas
Pingvinen guld
Simma 10 meter valfritt simsätt på djupt vatten. De 10 metrarna ska vara ett regelrätt simsätt, crawl eller ryggsim. Simma 10 meter ryggläge på djupt vatten Flyta tio sekunder på djupt vatten. Hoppa från kant eller brygga på djupt vatten.
 
Huvudsponsor
Boka simskola här!
Våra sponsorer
Våra samarbetspartner