SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilstuna Simklubb
Vår vision: Ett Eskilstuna där alla kan simma
Simskola

Om simskolan

Välkommen till Eskilstuna Simklubbs simskola!

 

Våra grupper följer Svenska Simförbundets Simlinje, och är indelad efter de simmärkesnivåer som används där. Grupperna är indelade efter färdighet. När en simmare klarar en nivå, simmar hen på nästa nivå följande termin. 

 

Baddaren:

 • Första steget i simskolan. Här tar vi märkena Baddaren Grön och Baddaren Blå. Vi övar på vattenvana, bubbla, hoppa och glida i vattnet. Vi tränar och simmar utan simglasögon på grunt vattnen i en av multibassängerna. 

 

Sköldpaddan:

 • Här är simmarna vattenvana, kan doppa huvudet och glida. Vi tränar på att flyta på rygg, och börjar simma simsätten crawl och ryggsim. Vi tar märkena Sköldpaddan och Bläckfisken. För att lämna denna nivå ska simmaren klara av att flyta på rygg, vända till mage och att simma 5m. Vi simmar och tränar utan simglasögon även i denna nivå och vi är på grunt vatten i en av multibassängerna. 

 

Pingvinen Silver:

 • Här fortsätter vi träna på att simma, glida och hoppa. Vi börjar med bröstsimsbentagen, och tar märket Pingvinen Silver. Vi fortsätter utan simglasögon, och är på gunt vatten i en av multibassängern. För att lämna denna nivå ska simmaren klara av att simma 10m av ett simsätt, flyta på rygg i 10 sekunder, och hoppa från kanten. 

 

Pingvinen Guld: 

 • Här simmar vi 20 minuter i stora bassängen på djupt vatten, och 20 minuter i en av multibassängerna på grunt vatten. Målsättningen är att simma 10 av två simsätt, varav ett ska vara ryggsim, på djupt vatten. Simmarna ska även flyta och hoppa på djupt vatten. Även här är simmarna utan glasögon. Vi tar märket Pingvinen Guld, och även simsättsmärken.

 

Fisken:

 • Nu simmar vi bara i stora bassängen, och tar märkena Fisken Silver och Fisken Guld. För att lämna denna nivå ska simmarna kunna simma 50m av ett simsätt, och 25m av ett annat. Ett av simsätten ska vara ryggsim. Simmarna ska även kunna dyka från kanten. Nu är det bra om simmarna har simglasögon på sig på träningen.  

 

Hajen Brons:

 • Nu simmar simmarna 2 gånger per vecka. En gång i en av multibassängerna, och den andra gången i stora bassängen. Målsättningen är märkena Hajen Brons och Hajen Silver. Simmaren ska kunna simma 100m 

 

Hajen Guld:

 • Sista nivån i simskolan, och här är målet simkunnighet, som är 200m, varav 50m på rygg. Simmarna ska även kunna lite livräddning, och Bad- och båtvett, samt hoppa eller dyka från 1m. 

 

Här kan du läsa om alla märken, och också se hur de ser ut. 

 

Här finns infirmation om Simningens ABC som vi använder oss av i all simskola och simträning. 

 

Klicka här för att läsa mer om simundervisning i Svensk Simidrott. 

Sommarsimskola 2021
2021-04-16 12:03

Varmt välkomna till årets sommarsimskola!

 

Nyhet! En förälder per barn får följa med in under lektionen!

 

 • Bokningslänk: Klicka här! 
 • För barn födda 2010-2016
 • Rena nybörjargrupper samt märkestagningsgrupper för barn som kan simma 10 meter.
 • Undervisningen sker i Munktellbadet
 • 4 st 2 veckorsperioder, måndag-fredag
  • 24-25/26-27/28-29/30-31
 • 6 grupper á 40 min per dag kl 08-12
 • 2 ledare och 8 barn per grupp
 • Avgift 1 150 kr varav 150 kr är medlemsavgift.
 • Simglasögon ingår i avgiften
Välkomna tillbaka, Fiskar & Hajar!
2021-01-28 10:35

Alla barn som gick i Fisken och Hajen i höstas är välkomna att registrera sig i Hajen Brons, även nya barn som vill börja simma och som klarar kriterierna.


Huvudfokus för Hajen brons under vårterminen är att klara alla märkena som är kopplade till Fisken och Hajen Brons.


Vi erbjuder 2 tillfällen/vecka med start helgen vecka 4.


Mer info och bokning av plats via denna länk: Klicka här

 

Varmt välkomna tillbaka till simundervisningen!

 

Hör av er om ni har några funderingar


Kontakt

Bokning för våren 2021
2020-11-25 11:03
Bokningen till vårens simskola skjuts upp på obestämd tid pga covid-19 och att vi inte vet när vår verksamhet kan komma igång på ett säkert sätt igen.
Så fort bokningen öppnar kommer det att annonseras både på hemsidan och på vår Facebooksida.
Intensivsimskola för barn och vuxna
2020-10-21 09:45
Under november och december finns det intensivsimskola för nivåerna Baddaren och Sköldpaddan samt vuxensimskola för nybörjare.

Läs mer och boka plats här!


Bokning för hösten 2020
2020-06-04 11:11
Bokningen för höstens simskola öppnar måndag 3/8 kl. 09:00 för de som varit medlemmar förut. Onsdag 5/8 öppnar bokningen för nya simmare.
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 01/12 15:46 
Hem, 24/08 09:15 
Hem, 04/07 14:24 
Hem, 25/05 16:50 
Hem, 22/05 21:57 
 
Huvudsponsor
Boka simskola här!
Våra sponsorer
Våra samarbetspartner