Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Eskilstuna Simklubb
Vi lär Eskilstuna att simma!

Välkommen till Eskilstuna Simklubb!
Vi vill vara en klubb för alla så vem du än är så är du välkommen att höra av dig till oss!

Vi täcker många verksamhetsområden inom simskola, simträning, simhopp, livräddning och vattenpolo. Vi är en av Eskilstunas största föreningar för barn och ungdomar men det viktigaste är att alla som är i våran verksamhet trivs väldigt bra! 

Om du önskar komma i kontakt med oss så hittar du kontaktuppgifter här

Varmt välkommen! 
Regeringen uppmanar kommunerna att öppna upp idrottsanläggningar
2021-01-21 10:00
Regeringen har idag meddelat att idrotts-, fritids- och kulturaktiviteter för barn födda 2005 eller senare, såväl inomhus som utomhus, ska kunna hålla öppet. De undantas från rekommendationen om att hålla icke nödvändig verksamhet som drivs av staten, regioner eller kommuner stängda.

Läs hela pressmeddelandet från regeringen här

Vi inväntar nu besked från Eskilstuna Kommun och så fort vi vet när vi kan starta upp verksamheten igen i Munktellbadet och har organiserat oss så går vi ut med mer information via mail, hemsida och social medier.

För 04:or och äldre gäller det att hålla ut ett tag till. En stor grupp som fått göra stora uppoffringar det senaste året gällande jobb, studier och fritid. 
Robban genomförde sin 30:e raka klassiker under 2020!
2021-01-08 11:55

Under förra året genomförde Robert Malmström sin 30:e raka klassiker! 

Det är väl värt att uppmärksamma tycker vi och tog en pratstund med jubilaren! Förutom en atlet av rang är Robban simmarföräldrar, tränare och aktiv i Mastersgruppen och bjuder alltid på ett leende och glatt humör!I år blev du klar med din 30:e raka klassiker, det är en helt otrolig och smått galen svit. Jag får börja med att gratulera, hur känns det?

Tack så hjärtligt! Att tänka 30 år tillbaka i tiden, känns som en evighet. Jag är imponerad själv att det har blivit 30 år av klassikerlopp då jag fortfarande är ung. Nog känns det allt bra märkligt att det blivit 30 år på raken. Jag skulle bara ha gjort en klassiker att lägga till meritlistan.

 

Har ”En svensk klassiker” hört av sig?

Nej, det fungerar som så att varje deltagare får själv rapportera sina egna resultat oavsett om man gör det för 1: a eller 30:e gången. En svensk klassiker kontrollerar därefter och skickar ut diplomet.

 

Men 30 raka klassiker, bara att du har hållit dig frisk och hel över så lång tid är ju en bedrift i sig. Men några gånger måste du ha haft lite krämper?

Jajamänsan, allt har inte gått spikrakt. Jag kommer ihåg två gånger på Lidingöloppet, där jag fått gå de tre milen. En utav gångerna var jag väl förberedd på att gå runt, då jag haft en längre skada (inflammerat knä) och jag tränade mycket gång innan. Mitt jubileumsår (det 30:e) har varit full av svårigheter, dels en pandemi så att tre av loppen har genomförts på hemmaplan samt en löprunda i skogen som slutade med att jag fick sitta fem veckor i rullstol. För mig blev pandemin räddningen på klassikern, för jag hade inte en chans att komma upp från rullstolen till cykeln på rätt datum.

 

Några lopp måste även sticka ut som du är extra nöjd med?

Ett år var vi ett gäng som startade Vätternrundan tidigt på fredagskvällen för att gå i mål på lördagsmorgonen och sedan blev vi skjutsade med minibuss till Stockholm för att genomföra Stockholm Marathon under samma dag. Det är faktiskt enda gången som deltagare har fått den möjligheten. Debutloppet på Lidingöloppet är ett annat lopp som jag är speciellt nöjd med. Jag startade i 6:e och sista ledet, men numera finns det betydligt fler led. Jag hade hört en massa skräckhistorier om loppet och framförallt Aborrebacken, som ska besegras när det endast är 5 km kvar, och jag var som sagt rookie och hade inte koll på hur långt loppet var. Men backen blev en besvikelse och jag fattade inte den var över, för jag var aldrig trött i backen. Däremot andra år har jag totalt kollapsat i den och nästan krypigt uppför den. Det här året hade jag flow genom hela loppet och kände mig urstark i målgången och det var också ett av åren som jag har sprungit på silvertid (under 2.15).

 

Vad är dina personbästa på respektive distans?

Vasaloppet – 5:04

Vätternrundan – 7:18

Vansbrosimningen – 41 min

Lidingöloppet – 2:06

 

Vilka är de värsta förhållanden som du varit med om under de här 120 loppen.

Det har varit minusgrader på Vätternrundan vid något enstaka år. Några år har det varit riktigt kallt i vattnet på Vansbrosimningen, men då har de också kortat ner loppet. Jag har också åkt skidor i plusgrader, sol och stora vattenpölar på Vasaloppet. Oftast måste jag säga att det har varit bra väderförhållande under mina lopp.


Är du mätt nu eller kommer du fortsätta med dina klassikerlopp?

Jag kommer fortsätta att köra klassikerlopp så länge det ger mig glädje. Att slå några personliga rekord framöver är inte längre någon målsättning, men jag hittar alltid andra mål med loppen och träningar inför loppen.

 

Jag vet att cyklingen ligger dig närmast om hjärtat, har du några andra häftiga bedrifter på cykel?

Varje vår åker jag till Mallorca för att starta säsongen tidigt och brukar cykla 10 dagar. Dagsnittet brukar landa runt 17–18 mil under vistelsen.

 

Det finns säker många där ute som sneglar lite mot att göra en klassiker, har du några tips till dem?

Du kan om du vill, ta det inte så allvarligt utan ta dig an utmaning med ”lagom” pannben och sätt inte upp tidsmål under första året. Gör dina förberedelser inför varje lopp, njut och ha roligt under tiden. Tänk på att det inte är målgången som är jobbig utan vägen dit och den kan vara både brant och slingrig, men du kommer att komma till målet. Lyssna bara på kroppen och låt den vila när det behövs. Du kommer inte att bli bättre om du tränar när du är trött eller sjuk, men kom ihåg att lite träning är bättre än ingen alls, när du kämpar med att få ihop vardagspusslet.

 

Du är ju en trogen medlem och partyhökare i ESK-Masters och är även med och tävlar när det vankas Masters-SM, hur ser du för egen del på traditionell bassängsimning.

Jag tycker om sammanhållningen och att simma tillsammans med andra för att inspireras att ta i det lilla extra. Under senare år har det även kommit till masters-simmare som har olika bakgrunder som idrottare och inte bara förflutet som före detta elitsimmare och det är en stor vinst för idrotten och den enskilda individen.

 

Det händer ju även att vuxna ibland kommer lite sent till start, är det något som du vill utveckla?

Kul att du tog med den frågan och jag förstår att den kom. För ett par år sedan på Master-SM i Jönköping stod jag beredd för 50 m fjäril och trodde jag skulle simma i heatet efter. Plötsligt fick jag se mitt namn rulla upp på tavlan och sprang upp på startpallen och flög i vattnet, dock ett par sekunder för sent. För vana bassängsimmare är ett par missade tiondelar i starten en evighet, men jag hann inte med att tänka utan rent reflexmässigt skulle jag i vattnet. Det kanske är mitt snabbaste fjärilslopp i karriären, men det blev naturligtvis diskvalificering.  

 

Du är ju även tränare i ESK, för Träningsgrupp C, hur trivs du i det gänget och på kanten?

Alldeles utmärkt att vara i den ungdomsgruppen. Det är spännande och utvecklande och jag lär mig något nytt varje gång. Gruppen visar att simidrotten har tagit många steg framåt som breddidrott och att den möter ungdomar på deras villkor.

 

Har du någon hälsning till alla ESK:are?

Hoppas att alla har haft en fin jul och jag hoppas att 2021 kommer att bli ett bättre simår. Jag är full av beundran för alla kämpar som fortsätter att träna trots att tävlingar och träningar har blivit inställda och jag hoppas att alla orkar hålla ut och att vi snart kommer att återförenas till vår underbara idrott.

 

 

Gott Nytt År
2020-12-31 13:24
Gott Nytt År
Eskilstuna Simklubb önskar alla ett Gott Nytt År! 
God Jul
2020-12-24 16:41
God Jul
En God Jul önskar Eskilstuna Simklubb - ta hand om er! 
All träning i Munktellbadet är inställd tom 24/1
2020-12-22 08:34
Kultur- och Fritidsförvaltningen har meddelat oss att ingen träning får bedrivas i Munktellbadet tom 24/1 för att minska smittspridningen.

Terminsstarten flyttas således fram preliminärt till vecka 4. Mer info om detta kommer.

För de grupper som har utomhusträning fram till dess går info ut separat.
Permittering av personal
2020-12-01 10:29

From tisdag 1/12 är alla anställda permitterade tills vidare med minskad arbetstid med 40-60%.

För de grupper som har verksamhet igång och ev. kommer att påverkas av detta kommer separat 

info från ansvariga.

Denna krisåtgärd är en livlina att ta till då intäktsbortfallen varit dramatiska pga Covid-19.


Ni är alltid välkomna att höra av er till kansliet men vi ber om förståelse om svar dröjer något framöver.

Christoffer Andersson, Verksamhetsansvarig
christoffer@idrottsormland.se 

Carlos Costa, Ordförande
costa@advokatgruppen.net

SM/JSM 2019 - Tillbakablick och tack!
2020-11-17 14:32

SM/JSM 2019 - SAMMANFATTNING 


Kommer ni ihåg idrottsfesten som ni skapade för exakt ett år sen?
Alla ni som var där och gjorde SM 2019 till en succé och som gav ett
eko ut i Idrotts- och Simmarsverige.

”Eskilstuna gör idrottsevolution” är en av Eskilstunas paroller och med så många många goda krafter i en förening är det omöjligt att det tillsammans inte innebär utveckling.


Så tack igen alla ni - korgbärare till tävlingsfunktionärer, biljettförsäljare till café- och måltidsteam, VIP-värdar till miljöteam, tekniker till sponsorjagare, aktiva till ledare, riggare till rivare, prisutdelare till fotografer, sponsorer till mässutställare, värdar till publik, artister till leverantörer, Munktellarenan, Munkellbadet, Eskilstuna Kommun, Sparbanken Rekarne och Destination Eskilstuna. Tack!

Idag, när ljusglimtarna framför oss är suddiga, så får vi helt enkelt vända oss om ibland och stanna upp lite extra där.

Så ta några minuter, kika igenom bifogad tillbakablick.

Var du med? Sträck på dig för din insats och det som vi gjorde tillsammans och för vad det blev! Var du inte med sträck på dig för att du är med i Eskilstuna Simklubb, nästa gång vill du vara med.

…för vi gör väl det snart igen? 😊

Med vänlig hälsning
Christoffer Andersson
Eskilstuna Simklubb

Sitt inte lottlös 23/12!
2020-11-12 14:17
Sitt inte lottlös 23/12!

Beställ dina Bingolotter via oss så betyder det mycket i dessa tider.
Boka din lott senast sön 22/11.
Beställda lotter hämtas ut mån 30/11 eller tis 1/12 kl 17:00-19:30 i vår entré på Munktellbadet.
Tack!
Panic Race
2020-11-06 12:33
Stort tack till er alla som var med och gjorde tävlingen genomförbar så att våra duktiga simmare fick möjlighet att tävla, vilket de gjorde med bravur!

Nyheter från våra grupper
Simskola, 25/11 11:03 
Arrangemang, 06/11 08:44 
 
Huvudsponsor
Boka simskola här!
Våra sponsorer
Våra samarbetspartner