Eskilstuna Simklubb
Vi lär Eskilstuna att simma!
Teknikgrupper

Teknikgrupperna
Välkommen till våra Teknikgrupper!

I dagsläget har vi fyra Teknikgrupper med totalt ca 100 simmare i. Som namnet antyder är det mycket fokus på just tekniken. Rätt teknik ska sättas i alla simsätt och det jobbas mycket med en stor variation av rörelser. Tekniska moment som dyk, vändningar och undervattensjobb mm tränas det mycket på också.

Vidare vill vi att simmarna nu kommer igång med tävlandet, dels på våra interna Utmanartävlingar men även på de åldersanpassade distriktstävlingarna.

Simlinjen

Tittar man Svenska Simförbundets Simlinje, som vi i ESK jobbar efter, så befinner sig simmaren nu i Utvecklingsstadie 3, klicka här för att läsa mer om det stadiet.

Tävlingar

För att se vilka tävlingar som är aktuella för Teknikgrupperna hänvisas ni till "Aktuella tävlingar" där info om anmälan och betalning finns samt inbjudan, start- och deltagarlistor och PM till respektive tävling.

Föräldraengagemang

ESK är en ideell förening och stor del av vår omfattande verksamhet går runt tack vare ett starkt föräldraengagemang. När du som förälder får upp barn på Tekniknivå innebär det att en minst en förälder/barn blir inbjuden att gå en obligatorisk funktionärsutbildning, då blir du framförallt en resurs för klubben men du får också en ökad förståelse för simning i allmänhet och för föreningens verksamhet i synnerhet.

Kontakt

Vid funderingar kring ditt barns träning tar du i första hand kontakt med gruppens ansvariga tränare. Övergripande ansvar för Teknikgrupperna har Omar Daghstani, omar@idorttsormland.se

Teknikgrupper H20

Teknik 1