SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilstuna Simklubb
Vi lär Eskilstuna att simma!
Simhopp

Simhopp

Vill du prova på att träna simhopp? 

 
Välkommen till oss!
 
Vi har grupper för barn och ungdomar i olika åldrar. Efter det att du har provat på, kan du själv välja hur många gånger i veckan du vill träna. 
 
 
Mejla för mer information: simhopp@eskilstunasimklubb.se
 
Simhoppsträning för barn
2020-06-17 21:33

Simhopp är rolig och passande idrott för dig som är trygg på djupt vatten och tycker om att utmana dig själv och använda kroppen i stor utsträckning. Säkerhet och trygghet är fundamentalt och träningen kräver koncentration, uppmärksamhet och god struktur. Inlärning sker i olika takt för alla men följer en  given ordning.  

Vad är simhopp?
2020-06-17 21:30

Simhopp är en idrott som erbjuder många utmaningar. I sin renaste form är simhopp ett samtidigt akrobatiskt och elegant hopp utfört från antingen en svikt eller en fast avsats, från en, tre, fem, sju och en halv eller tio meters höjd. Hoppet som utförs har en specifik svårighetsgrad och bedöms utifrån hur väl det utförs. Bedömningen sker av neutrala domare som var och en sätter en siffra från 0 till 10 poäng där även halva poäng ingår. De högsta och lägsta siffrorna stryks och de som blir kvar multipliceras med svårighetsgraden på hoppet. Beroende av vilken nivå simhopparen befinner sig på gör den ett förutbestämt antal hopp. En kombination av hög svårighetsgrad och väl utförda hopp är alltså det slutgiltiga målet för en simhoppare med ambition att tävla framgångsrikt. 


Om själva tävlingsformen i simhopp är enkel att förstå, om än fascinerande och spektakulärt att bevittna i mångas ögon, är träningsformen desto mer komplex. Dels sker stor del av träningen på land i form av gymnastiska övningar, rörlighetsträning och styrketräning. En god fysik och förmåga att koordinera kroppen är nödvändigt för en trygg och säker utveckling. Träningen som sker i bassäng omfattar allt från att lära sig att behärska grunderna för starter och nedslag i vattnet till förmågan att utföra hopp som inkluderar både volter och skruvar. Simhoppningen tränas alltså på land, i luften och i vatten och erbjuder en blandning av variation och upprepning. Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 14/09 17:39 
Hem, 30/05 17:11 
Hem, 30/01 10:39 
Hem, 05/01 16:14 
Hem, 24/10 10:56 
 
Huvudsponsor
Boka simskola här!
Våra sponsorer
Våra samarbetspartner